Her på hjemmesiden vil vi præsentere dig for schæferhunden, og give dig mulighed for at orientere dig generelt om racen, dens temperament, egenskaber og særlige behov.

En schæferhund er en speciel hund og ikke blot en midlertidig anskaffelse. Den bliver hurtigt en naturlig del af familien, og kræver, som alle andre hunde, stimulans og aktivering for at trives. Det er en aktiv og intelligent hund, og netop her er det yderst vigtigt, at man sætter sig ind i racens krav og behov før anskaffelse. Ikke blot for hunden, men også for ejers skyld.

Adskillige raske hunde bliver hvert år aflivet i Danmark, oftest fordi at køberen ikke har været afklaret om det ansvar, der følger med at anskaffe sig en hund, eller om de specifikke krav og egenskaber ved den enkelte race. Det er derfor utroligt vigtigt, at man som ejer kan honorere alle racens behov, og en schæfer er ingen undtagelse. At anskaffe sig sådan en hund kræver mange overvejelser og forberedelser, både før og efter et eventuelt køb. Og en schæfer er ikke blot en schæfer – her kan valg af opdrætter og type af hund også have stor indflydelse på længere sigt.
Hunde har personligheder hver især, ikke kun specifikt for racen, men også for individet, så man skal lære den enkelte hund at kende hos opdrætteren, før man træffer sit valg.

På denne hjemmeside vil du blive præsenteret for både fordele og ulemper ved denne aktive og loyale race. Du vil samtidig kunne finde en racebeskrivelse af hunden, så du ved hvad du skal kigge efter, når du er klar til at købe din nye bedste ven.