Schæferen – en hund for livet

German shepherd - a dog for lifeDer er en grund til at schæferen i så mange år har været blandt de mest populære hunde i Danmark. Det er en hund, som de fleste genkender, og som du ser mange steder i gadebilledet.
Schæferen er en god hund, som oprindeligt er en hyrdehund. Det er en hund, som er skabt til at arbejde, og som også elsker at være på arbejde, og det er derfor man ser dem som både politihunde og som arbejdshunde i militæret. Det er en hund med mange talenter, og den er forholdsvis let at træne. Schæferen hører til hos de mellemstore arbejdshunde, og den pels er kort og kræver ikke megen pelspleje, men som med alle andre hunde vil det være en god idé, at man alligevel kører en børste over pelsen i de perioder, hvor den vil fælde meget.
Schæferen er populær hos både dem, som bruger den som brugshund, og hos børnefamilier, og den går godt i spænd med børn, hvor den tålmodigt finder sig i det meste.
Schæferen er en hund, som dog også kan være med til at arbejde, den er adræt og hurtigt med en god muskelmasse og en fysik, som gør den ideel til politihund, og den er stor nok til at virke afskrækkende på eventuelle kriminelle og andre, der skal vogtes over.
Schæferen er en hund, som har let ved at lære, og som også er svær at skræmme, den er en frygtløs forsvarer af hus og hjem, og den vil være den bedste tyverialarm, som du kan få til dit hjem.
Schæferen findes som udgangspunkt i tre farver, men den som hedder black and tan er den mest almindelige. Dog ser du nogle gange både de helt sorte og de helt hvide i gadebilledet, selvom de sammenlignet med den sorte og brune ikke er nogle, som du ser særlig tit.