Hunden som vi alle kender

is populaSchæferen er populær, populær ud over alle grænser, og der er næppe et barn eller voksen, som ikke kender schæferen.
At schæferen er blevet så populær, skyldes at den både som arbejdshund, som familiehund, som redningshund og som hyrdehund er fantastisk at have. Schæferen er dog på grund af dens store popularitet også en hund, som har måtte lide meget under det, at den er blevet så populær. Den er blevet avlet i en sådan grad, at der er mange schæferhunde, som er avlet ud fra blodlinjer, som er fuld af genetiske fejl, og mange hunde har lidt unødigt på grund af dette.
Skruppelløse avlere har avlet hunde, som har lidt af hoftedysplasi i så svær grad, at de har måtte aflives i en ung alder, og der er også avlet på mange hunde, som har vist sig at have en svag psyke, og det gav i en periode schæferen et dårligt ry, som den bestemt ikke fortjener, for det er en fantastisk familiehund, som ikke er unødig skarp på nogen måde.
Schæferhunde klubber over hele verden er dog meget bevidste om dette, og de arbejder ekstremt målrettet på at få rettet op på det, og de moniterer alle, som er med i deres forening for at sikre sig, at der ikke bliver avlet på hunde, som ikke fysisk eller mentalt lever op til det, som der kendetegner en sund og rask schæferhund.
At schæferhunden er så populær kan også ses ved, at Schæferhundeklubben i Danmark er den næststørste specialklub under Dansk Kennel Klub (DKK), og den slags sker kun, når det er en hun, der på alle områder appellerer til en bred del af befolkningen. Samtidig gør den store fokus på schæferen, at der kan sikres en bedre avl, så der kommer sunde hunde til verden, der kommer til at leve et godt liv hos deres respektive familier.