Hunden fra tyskland

The dog from germanySchæferen er modsat mange andre racer ikke en, som har eksisteret i hundrede vis af år, den er faktisk knap 150 år gammel, for den er fra slutningen af 1800-tallet, og den stammer fra Tyskland. Det var ritmester Max von Stephanitz, som ville have en hund, som han kunne bruge som brugshund og efter at have parret forskellige tyske fårehunde med collie, kom han frem til schæferen, en hund som siden da kun er steget i popularitet.
I 1892 blev den første Schæfer præsenteret, og racestandarden blev fastlagt, senere samme år blev den første schæferklub grundlagt, og siden har schæferen været i stigende vækst som en af de mest populære racer over hele verden. Alene i Tyskland i dag har schæferhundeforeningen over 85.000 medlemmer.
Allerede i 1901 blev den første schæfer præsenteret og godkendt som politihund, så det var tidligt i racens historie, man fik øjnene op for racens brugbarhed som arbejdshund og fik den indrulleret i tjeneste.
Schæferen er i dag noget anderledes end den første schæfer, som bleve fremavlet, og det har resulteret i, at der i mange år har været problemer med hoftedysplasi, albueledrartrose og atopi, de første to er knogledeformiteter, som findes i forskellig grad, mens den sidste er en arvelig sygdom, som populært også kaldes schæferkløe, og som kan være endog meget pinefuld for hunden.
Der er dog mange, som arbejder meget hårdt for at få en standard for schæferen, hvor du ikke avler på hunde, som lider af disse sygdomme, og hvor deres blodlinjer ikke har de overnævnte sygdomme. Specielt i Tyskland har der i de senere år været nærmest en bevægelse, som har ønsket at få avlet schæferen på en sådan måde, at man kunne få fjernet de sygdomme og skavanker, som racen har lidt af i mange år på grund af den standard, som mennesket har sat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *